HOME OWNER DOWNLOAD EX-LINK STUFF FB TWITTER D'BOARD

Pages

NuffNang !

buang image border

assalamualaikum~
hari ni dah tiga kali Ryna buat tuto .
Ryna harap tuto kali ni dapat membantu korang . 
tahu tak apa maksud tajuk tuto Ryna hari ni ?
tak ? kalau korang nak tahu image border tu terletak di post yang ada image . 
tak faham ?
ok . kalau korang upload picture dalam post korang . korang akan nampak kat tepi picture tu ada macam frame kan ? 
hah ! tulah yang dipanggil ' image border ' .

let's start !!!

1 . dashboard > template > edit html > ctrl+f
2 . search code bawah ni
.post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img,
 3 . jumpa ? ok bagus . kalau tak jumpa bagi tahu Ryna eh ..  ok ~ tengok kat bawah code yang korang search tadi ada tak seakan-akan code di bawah ? 

.BlogList .item-thumbnail img {

padding: 2px;
background: #fffff;
border: 1px solid transparent;
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
}
  4 . ada ? korang nampak tak ada nombor yang Ryna warnakan ? korang tukar nombor tu kepada 0 . nanti code tu akan jadi macam ni .
.BlogList .item-thumbnail img {

padding: 2px;
background: #fffff;
border: 0px solid transparent;
-moz-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .1);
}
 5 . siap . sebelum tu preview dulu lepas tu baru save .

No comments: