HOME OWNER DOWNLOAD EX-LINK STUFF FB TWITTER D'BOARD

Pages

NuffNang !

Cara guna ctrl+f

todays~ I want to teach you How to use ctrl+f
haha~ poyo jer . nk cakap inggris bagai . mesti korang cakap macam ni kan ? k . Ryna tahu Ryna punya english x teror macam korang . tp tak pa Ryna akan blaja .
Eh! dah lari tajuk dah ni~

ok kte start skarang .

ctrl+f amat penting kalau korang nak edit blog korang . korang tak payah susah2 cari code . korang just click ctrl+f jer . lepas tu korang taip la code yang korang nak cari tu .

tak tahu nak tekan macam mana ? k . biar Ryna ajarkan .
1. try korang tengok dekat keyboard laptop or komputer korang ada tak perkataan 'ctrl' .
2. ok kalau ada bagus. ok lepas tu korang cari pulak huruf 'f ' di keyboard korang .
    jumpa ? bagus
3.ok korang tekan button ctrl dan f tu secara serentak .
   nanti dia akan keluar macam kotak search gitu .

ahh! tu la dia ctrl+f .

k. sekian . tak faham ? sila beritahu di ruangan komen .


No comments: